середа, 7 червня 2017 р.

Соціал-демократи у міськраді

Ні, не в українському місті - у Штутгарті. Я до цього міста ставлюсь з симпатією, ну так вже якось склалось.

А тут готували семінар і майнула думка, а як там у Штутгарті соціал-демократи працюють?

Ну розповідати не буду, йдіть та подивіться. На сайті і сторінці (1100 лайків) саме фракції, бо є ще сайт і сторінка міської (і земельної) парторганізації. Не знаєте німецької? Ну є ж перекладач, втім, от підіть і подивіться без перекладача. Думаю, що головне ви побачите - сучасний рівень роботи партії в великому місті. Ну як Миколаїв наприклад, співставно.

Втім, це, так би мовити, по верхах. А як заглибитись?

1. Досліджуємо фракцію більш детально.


От її склад (зі сторінки Фейсбук і навіть без зміни формату):

Hans-Peter Ehrlich | Marita Gröger | Dr. Maria Hackl | Susanne Kletzin | Martin Körner | Udo Lutz | Dejan Perc | Hans-Hermann Pfeifer | Judith Vowinkel

Три члени з 10 мають Фейсбук-акаунт (одне посилання не на акаунт, а на сторінку, що її автоматично сформовано для герра Ганса-Германа Пфайфера; але в нього є акаунт (!), то тоді чотири).

Як навантажені ті акаунти? Скільки постів на місяць? Скільки коментів? Лайків? Про що ті пости? Який вони знаходять відгук? Що є власним контентом, а що - перепостом з різних джерел? Ні, то не програма докладного аудиту тих персональних форумів, думаю, кожен може зробити це самостійно. Але деякі цифри ми показати маємо?

2. Мартін


885 друзів і приблизно 15 постів за місяць. При кожному від 10 до 40 лайків. Багато перепосту (в тому числі від фракції), але є унікальні пости: власна щотижнева "колонка", огляд подій у фракції (ну чи міській раді).

3. Деян


Друзів 619, постів за місяць до 10. В середньому 10 лайків. Хоча є допис, де їх аж 100.

4. Юдіт


Друзів 235, постів 0.

Юдіт не працює в акаунті з 2013 року. Втім, акаунт характерний: видно, що людина намагалась його використати у якості певної інформаційної зброї, а потім цю ідею відкинула. Негативний досвід? Так він же може ще більш цінний, ніж позитивний.


5. Ганс


465 друзів, постів - до 20 з 20 лайками при кожному.

Загальне враження, що цим політикам цілком вистачає акаунту і потреби в сторінці нема. Зауважимо, що є потужний кластер (сайт+сторінка) у фракції, не згадуючи вже про організацію як таку, там теж сайт+сторінка.

Але є і інший погляд на речі. Ну, продовження розмови.


Немає коментарів:

Дописати коментар