понеділок, 27 травня 2019 р.

Іван Франко: одвертий лист

Так, до української молоді (вірніше до галицької, але ж...). Тут можна познайомитись з цим текстом. Супроводженим вступом Олександра Саврука.

А тут пересвідчитись, що є люди, які вважають текст дуже актуальним, таким, що його варто читати, обговорювати і знаходити багато відповідей на сьогоднішні питання.

Зацитую Віктора Обдуленка:

Всех убедительно прошу почитайте "Відкритий лист до галицької молоді" Івана Франка Те у кого еще осталась голова на плечах, многое позаимствуют из этого листа. Но самое главное "Просыпайтесь, ищите, делайте"!

Перевіримо?

Але для початку декілька посилань на коментарі фахівців. Івано-Франківська бібліотека (бо без підпису). Святослав Пилипчук (а тут автор). Роман Вишнівський (а про автора на посиланні).

Дуже різні тексти супроводжують те, що написав Франко. І знов можна тільки пересвідчитись: треба самому читати і не довіряти - при всій повазі - відомим (і невідомим) фахівцям. Не можна залишати їх у монопольному стані жреців і тлумачів того, що колись кимось з поважних авторів було написано.

Втім, не можна тут не згадати і про  Формальний і реальний націоналізм. Як і про коментарі до цього твору, що їх подали День і Збруч. А саме шановні добрідії Богдан Червак і Євген Нахлік.

Зверніть увагу, що перший автор - політик, лідер політичної організації і він акаунт Фейсбук має. А другий - вчений, директор інституту, акаунту не має.








Немає коментарів:

Дописати коментар