пʼятниця, 6 квітня 2018 р.

Весняний наступ трудящих

... на інформаційному фронті. Це пропозиція. В неї є передмова і ескізна концепція.

Передмова складається з двох безуспішних спроб залучити соціалістів до роботи на напрямку "Освіта". Тут перша, а тут друга.

Висновок тут можна зробити такий: як не виходить зайти зверху, від керівництва, бо йому та освіта не цікава, то може рушити знизу, від рядового, а може навіть і позапартійного соціаліста?

Про це і буде концепція.



1. Ідея


Дуже проста: збільшити кількість Фейсбук форумів соціалістичного спрямування. Усіма можливими шляхами. А їх в нас декілька, але всі вони містять кроки, які кожен окремий соціаліст (трудящий) може робити абсолютно автономно, не дожидаючи від свого керівного органу (як такий і подає ознаки життя) вказівок. Тому проект в принципі масовий і орієнтований на пересічного рядового соціаліста, може й позапартійного. 

У жодному разі ця акція чи проект не є протиставленням якимось пікетам, демонстраціям чи будь-яким іншим заходам, що їх захочуть здійснити ті чи інші політсили в тих чи інших містах і селах до Першого травня. Навпаки, чудовий привід таки запустити форум саме з нагоди якогось масового заходу.

І тепер по окремих напрямках, вони, зрозуміло, мають специфику.

2. Партійці


Партійцям пропонується запустити форум своєї партії у якомусь місті, чи й селі, де його зараз нема. А нема у великій-великій кількості і обласних центрів, а районних - тим більше. То обираєте такий, що вам до вподоби - і запускаєте в ньому форум. Головне - прийняти рішення діяти в цьому напрямку, технічні деталі ми вирішимо, це не проблема (див. далі)

3. Позапартійні


Тим соціалістам за поглядами (симпатикам ідеології), що не є членами партійг, пропонується поширювати позапартійний чи понадпартійний соціалізм. Саме в рамках проекту УССД (Українські соціалісти і соціал-демократи). А як є симпатії до певної партії, то і будь ласка, це цілком вам до снаги: запустити форум симпатиків партії Х і написати в його описі, що він є ініціативний, формально поки що партійним менеджментом під своє управління не взятий.

Для позапартійних соціалістів є дві можливості: можна створити новий форум, а можна взяти на модерацію один з тих, що вже створені, але не розвиваються належним чином за відсутності при них постійного модератора. Це буде цілком прийнятно, бо наша ж мета не формальне поширення кількості форумів, а збільшення числа форумів активних. Але як хтось з партійців захоче взяти на себе один з форумів УССД, то і чудово, жодних обмежень. Підкреслимо, що це стосується не тільки територіальних, а і спеціалізованих форумів.

4. Техніка 


Тут ми бачимо дві виразні групи: ті, хто має певний досвід роботи з тими чи іншими форумами, і ті, хто такого досвіду не має.

Досвідчені можуть все зробити самі, на власний розсуд. Але після того, як новий форум буде  запущений в дію, є прохання повідомити про це проект на його сторінці, щоб можна було внести новий форум до загального реєстру. Не будемо забувати, що таке повідомлення підкріпить рішучість тих колег, що вагається з цією для себе морокою.

А ті учасники, хто жодного форуму у своєму житті ще не запроваджував, вони мають спочатку підготуватись теоретично, а саме прочитати ось що. Там є і дистанційний навчальний курс, як хто прагне підготовки фундаментальної, і форум, де можна поговорити з досвідченими модераторами про якісь неясні положення цієї діяльності. Тобто, як є бажання, то можна підготуватись належним чином з будь-якого початкового рівня. Бо як ви вже це читаєте, то не чужі комп'ютеру.

Мабуть все? Тепер скажіть, чи вдасться нам до 1 травня запустити хоча б один новий форум? А десять? Побачимо.





Немає коментарів:

Дописати коментар