неділя, 9 вересня 2018 р.

Леонід Кравчук і соціалізм

Це враження від цієї розмови. В реальному часі через Інтернет її дивилось близько 4 тисяч чоловік. А в каналі? 40 тисяч, 400?

(натисніть, щоб збільшити)

Наступного дня запис на ЮТюбі мав 7 тисячі переглядів і 80 коментарів. То є аудиторія? Цілком визначена.


Багато в чому Леоніда Макаровича можна і треба підтримати, але залишились два питання.

1. Про партії


Не можна не погодитись з паном Леонідом, що кожен з нас відповідальний за країну. І ніхто не може сидіти на дивані і споглядати за процесом. В очікуванні, коли йому вже мудрі і розумні люди з влади зроблять путящу країну. Але в політиці можна діяти тільки спільно, організовано, разом з іншими, близькими тобі за світоглядом людьми.

То чому про партії ні слова?

2. Про особисті політичні переконання


Це питання можна вважати продовженням першого. Адже партія в особистій площині починається з політичної самоідентифікації людини.



Довелось нещодавно порівнювати якось так подумки Олександра Вилкула и Леха Качинського. І саме на цьому фоні чи в цьому інтер'єрі я не зміг пригадати виразно, яким є політична позиція, світогляд, переконання Леоніда Макаровича?

Він комуніст? А може соціаліст? Чи націоналіст?

3. Як спитати?


Сучасні комунікаційні засоби дають нам принаймні чотири способи:

3.1 На ЮТюбі при вже згаданому запису передачі.

Може редакція читає? Або сам Леонід Макарович.

Ну і принагідно цікаво дізнатись, чи інші дописувачі - вони читають, що пишуть співгромадяни? Чи своє наклацали і вважають, що діло зроблено? Чи є цей велелюдний форум місцем суспільного діалогу, обміну думками, пошуку рішень, напрямків нашого подальшого розвитку? Привід дуже поважний, я думаю: розмова з першим Президентом. Як спільнота скористалась такою нагодою? Так, вона склалась випадково, та спільнота, ситуативно, вона неформальна, нерепрезентативна, вона... Але ж вона є!

3.2 У редакції на сторінці.

Як хто підкаже, що є у каналу ще і група, то, на жаль, мене туди не допустили. А група закрита, дізнатись про неї додатково нічого не можна. Називається Територія спілкування. Натомість виявилось, що і на сайті можна залишити комент, але там було кілька коментів, а сайт такий повільний, важкий...

Втім, і на сторінці, як виявилось, не так все просто. От протокол:


Я написав, а модератор вилучив. Чого? Дізнаємось з часом.


3.3 Особисто у журналіста.

Упс... Я був переконаний, що у пана Павла є ФБ-акаунт. Але нема. Ну підемо манівцями. Фейсбук підкаже: то пані Оксана і пан Сергій Павла Кужеєва знають, будемо їх просити, може допоможуть. 

3.4 Особисто у політика.

Тут все в порядку, на сучасному рівні. Хоч я б порадив Леоніду Макаровичу запровадити сторінку, ну це більше пасує політичному діячу національного масштабу.

Який з чотирьох шляхів спрацює? Побачимо.

4. І що?


... і от вийшло так, що жоден з тих чотирьох названих каналів не спрацював. Ну з різних причин. Хоча народ на сторінку заходив (51 раз за два дні), текст читав, то може з часом і до Леоніда Макаровича ті запитання якось таки дійдуть.




Немає коментарів:

Дописати коментар