субота, 29 жовтня 2016 р.

20+10=?

Ні, я знаю, скільки буде, тут мається на увазі не арифметика, а політична інформатика.

Ми тут розмовляємо в одному форумі про те, що таке інформаційна інфраструктура сучасної партії (див. https://www.facebook.com/groups/1412269138801405/permalink/1428144717213847/ ), так я собі і подумав: а звідки, власне, я взяв оті цифри "20+10"? Це мається на увазі 20 територіальних форумів по областях і 10 спеціалізованих, проблемних.

Думав, думав - і  от що придумав.

Ну, спочатку я ті цифри якось так спонтанно взяв з голови (а хтось скаже, що зі стелі). Як точніше, то зі свого досвіду роботи в АйТі галузі - як у корпоративному секторі, так і в місцевому самоврядуванні, а ще й в регіональному державному управлінні. Зрозуміло, що я спілкуюсь з колегами, читаю різні актуальні документи, присвячені питанню, то крім досвіду є ще і відчуття, так би мовити, мейнстріму, загального стану і напрямку розвитку цієї галузі. Воно стосується використання АйТі-технологій у різних сферах життя суспільства і управління.

Але ж це виглядає не надто переконливо, ну що таке власний досвід, як треба когось переконати? А він скаже нечемне щось, мовляв, залиште свій досвід при собі, бо для мене це не аргумент. І що робити?

Зажадати допомоги Європи. Можливості для цього є якомога найповніші - абсолютно без очікування безвізового режиму або омріяної Асоціації.

Ну, всю Європу чіпати не будемо, а підемо дивитись на те, що уявляє собою інформаційна інфраструктура Соціал-демократичної партії Німеччини (СПН). Як хто запита, чому саме обрано Німеччину, то ми його адресуємо до Партклубу "Старий Канцлер", а тут просто запитаємо себе: Німеччина - це переконливо? Аякже. Ну то гайда.



Ось що каже наша вітчизняна Вікіпедія: власне, з того, що нам потрібно, майже нічого. Втім, можна дізнатись, що у партії є сайт і сторінка в Фейсбуці.

Ага, вже є користь: одна офіційна сторінка, на яку є посилання з офіційного сайту. А це вже елемент архітектури згаданої інфраструктури. І підтвердження того, що я взяв "зі стелі", ну чи з власного досвіду. Приємно, камради, спасибі за підтримку. Але що там російською?

Ось інформація з набагато більш щедрого російського сегменту:

   - організаційна структура (територіальна) дуже докладно, не будемо зараз занурюватись, але дуже, дуже цікаво;

   - інститут робочих груп; ну в нас такого нема - треба запроваджувати безумовно;

   - російськомовна робоча група у Берліні (RuSiB) на чолі з колишнім одеситом Дмитром Стратієвським; сайт Берлін СПД, сторінка Берлін СПД, група у Фейсбук.

   - інститут форумів; корелює з робочими групами, але то вже деталі, в які, знов таки, не будемо зараз вникати (а з часом безумовно, бо як же не вникнути в наявний досвід колег?)

   - науковим центром СПН є Фонд Фрідріха Еберта з Представництвом у Києві.

Я ще все це переглянув тільки побіжно, але пересвідчився: 20+10 - то з точки зору німецького досвіду і особливостей стану соціалістичних партій в Україні є з одного боку реалістично, а з іншого являє собою крок у правильному напрямку.

Ну і не можна ж не згадати наприкінці про Штутгарт. Чому саме про це місто? Та тому, що воно мені давно подобається (див. https://news.pn/ru/public/139468 ), а тепер є нагода подивитись на сайт і Фейсбук-сторінку штутгартських соціал-демократів.

---

І потім було продовження: http://ukrsocreestr.blogspot.com/2016/11/blog-post_10.html



Немає коментарів:

Дописати коментар